Чорна смородина – корисна ягода, з якої готують компоти, напої, варення, джеми, желе і всілякі десерти. Використовують для приготування різних начинок для домашньої випічки. Я рекомендую приготувати желе з чорної смородини з листовим желатином.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий (листовий) – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати желе з чорної смородини з желатином легко! Підготуйте необхідні продукти для желе.
Заздалегідь стерилізуйте чисті скляні банки в мікрохвильовій печі або на водяній бані, в яких будете зберігати желе.
Смородину добре переберіть, промийте під проточною водою, просушіть і очистіть від хвостиків.
Візьміть занурювальний блендер і подрібніть промиту смородину. Залиште стікати на ніч.
Підготуйте невелику миску викладіть листової желатин і залийте холодною водою.
В каструлю з товстим дном вилийте проціджений сік чорної смородини, додайте цукровий пісок і розмочені листи желатину. Каструлю поставте на повільний вогонь і нагрівайте до повного розчинення желатину.
желе Розлийте по стерилізованим банкам. Закрутіть чистими сухими кришками.
Готове желе зберігайте в холодильнику. Желе виходить дуже смачним і корисним.
Приємного чаювання!
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Желе на зиму Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина без варіння протерта з цукром