Чорна смородина – корисна ягода, з якої готують компоти, напої, варення, джеми, желе і всілякі десерти. Використовують для приготування різних начинок для домашньої випічки. Я рекомендую приготувати желе з чорної смородини з листовим желатином.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий (листовий) – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати желе з чорної смородини з желатином легко! Підготуйте необхідні продукти для желе.

Заздалегідь стерилізуйте чисті скляні банки в мікрохвильовій печі або на водяній бані, в яких будете зберігати желе.

Смородину добре переберіть, промийте під проточною водою, просушіть і очистіть від хвостиків.

Візьміть занурювальний блендер і подрібніть промиту смородину. Залиште стікати на ніч.

Підготуйте невелику миску викладіть листової желатин і залийте холодною водою.

В каструлю з товстим дном вилийте проціджений сік чорної смородини, додайте цукровий пісок і розмочені листи желатину. Каструлю поставте на повільний вогонь і нагрівайте до повного розчинення желатину.

желе Розлийте по стерилізованим банкам. Закрутіть чистими сухими кришками.

Готове желе зберігайте в холодильнику. Желе виходить дуже смачним і корисним.

Приємного чаювання!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Желе на зиму Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина без варіння протерта з цукром