Сьогодні ми з вами приготуємо желе з соку малини. Особливість його полягає в тому, що воно повністю складається з соку малини і цукру, без додавання желатину та інших загусників. Желе виходить не дуже густим, зате дуже смачним і корисним.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Малина – 2 кг
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати желе з соку малини на зиму? Ягоди малини перебираємо від гілочок і листя, кладемо в друшляк і промиваємо під слабким напором води. Залишаємо в друшляку ягоди на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Викладаємо ягоди в каструлю з товстим дном, додаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Доводимо малину до кипіння, не забуваючи постійно помішувати, і проварюємо 8-10 хвилин. Після чого знімаємо каструлю з вогню.

Протираємо ягоди малини через дрібне ситечко.

Отриманий малиновий сік ще раз проціджують через дрібне сито або два-три шари марлі, щоб желе вийшло прозорим, без макухи. В малиновий сік додаємо цукор, ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку і варимо наше желе 40-50 хвилин, після чого знімаємо з вогню.

Гаряче желе буде досить рідке. Розливаємо його по стерилізованим баночках і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім переміщуємо баночки у прохолодне місце. Готове желе після охолодження виходить досить густим і ароматним.

Варення з малини Желе з малини Желе на зиму Малина на зиму