Якщо не знаєте, що приготувати в якості гарячої закуски, варто звернути увагу на цей рецепт. Старий добрий жульєн, поданий у кошичках з листкового тіста під сирною скоринкою, виглядає незвично і дуже ефектно. З готового листкового тіста кошики готуються в мить ока. Приготування жульєна також не відрізняється особливою хлопотностью, а от смак і вигляд готової закуски перевершує всі трудовитрати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 4 ст. л.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло оливкове – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати жульєн в листковому тісті? Печериці чистимо від забруднень і обтираем вологою ганчіркою. Нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо тонкими полукружиями.
Обидва нарізаних компонента викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії і обсмажуємо на середній температурі протягом десяти хвилин. Не забуваємо періодично помішувати, щоб продукти не пригоріли. В кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Листкове тісто ділимо на частини і вкладаємо їх у формочки, робимо проколи вилкою в довільному порядку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо деко з кошиками на середній рівень. Випікаємо десять хвилин.
Дістаємо кошики з духовки, наповнюємо їх смаженими печерицями з цибулею. У кожну кошичок поверх начинки кладемо трохи сметани і засипаємо поверхню натертим на тертці сиром.
Відправляємо в духовку начинені кошики і запікаємо ще десять-п’ятнадцять хвилин. Дістаємо з духовки, прикрашаємо за бажанням січеною зеленню і подаємо на стіл гарячими.
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з печериць Жульєн з сметаною