Жульєн з куркою і грибами проста в приготуванні популярна закуска. Таку закуску зможе приготувати навіть недосвідчена господиня. Страва подається порційно і виглядає дуже апетитно і красиво. Жульєном можна почастувати гостей на свято або порадувати домашніх в звичайний день.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вершки – 150 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Для того щоб приготувати жульєн з куркою, грибами, сиром і вершками в духовці, ретельно помийте куряче м’ясо, викладіть в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте гострим ножем. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть подрібнену цибулю і обсмажте до прозорості.

Гриби помийте, обсушіть і очистіть, наріжте середніми за розміром шматочками. Викладіть в сковороду і обсмажте, поки що утворився грибний сік повністю не випарується.

Додайте столову ложку пшеничного борошна, ретельно перемішайте і обсмажте пару хвилин.

Поступово влийте вершки, посоліть і поперчіть, постійно помішуючи, уваривайте до загустіння приблизно 5 хвилин.

Готове куряче м’ясо остудіть і наріжте невеликими за розміром шматочками або з допомогою двох вилок розберіть на волокна.

Підготовлене куряче м’ясо викладіть до решти начинки і ретельно перемішайте. Підготуйте форми, в яких будете запікати жульєн. Розкладіть рівномірно вершкову начинку з грибами і куркою.

Твердий сир натріть на крупній тертці і щедро посипте жульєн. Форми поставте в добре розігріту духовку і запікайте 15 хвилин при температурі 180 градусів. Коли сир розплавиться і підрум’яниться, витягніть форми з духової шафи. Готовий жульєн з куркою і грибами подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Жульєн в горщиках з куркою, грибами та вершками Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром