Жульєн з куркою, грибами, вершками та сиром являє собою порційне гаряче блюдо, яке запікається в духовці. Таке блюдо подається в кокотницях – формах, в яких запікається жульєн. Закуска з вершками виходить соковитою з апетитною сирною скоринкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Вершки 15% – 350 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати жульєн з куркою, грибами, вершками та сиром. Підготуйте необхідні продукти для жульєна з вершками.
Куряче філе ретельно промийте, покладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася. Варіть на слабкому вогні близько 20 хвилин.
Готове куряче м’ясо остудіть і наріжте шматочками середнього розміру.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Печериці очистіть і дрібно наріжте.
добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до м’якості.
Додайте нарізані гриби і смажте до тих пір, поки утворився грибний сік не випарується.
Додайте нарізане куряче м’ясо, посоліть і поперчіть, перемішайте і зніміть з вогню.
Візьміть другу сковороду. Добре розігрійте, викладіть пшеничне борошно і обсмажте на сухій сковороді.
Додайте вершки, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Перекладіть в вершковий соус приготоване м’ясо з грибами, ретельно перемішайте і зніміть з вогню.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Викладіть приготовану суміш в металеві або керамічні кокотниці, або скористайтеся порційними керамічними формами для запікання.
Зверху присипте натертим сиром і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Готовий жульєн з вершками подавайте на стіл. Блюдо виходить дуже смачним і ніжним із запеченою сирною скоринкою
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром