Ситний жульєн з грибами і куркою підходить як для урочистих приводів, так і для звичайних сімейних обідів. Використання лисичок зробить закуску ароматною і оригінальною за смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лисички свіжі – 350 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати жульєн з лисичками і куркою легко! Лисички перебираємо, ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк.
Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо нарізану цибулю 2-3 хвилини.
Підготуємо гриби до смаження. Цибуля на час дістаємо з сковороди. Дрібні лисички залишаємо цілими, великі – нарізаємо.
Викладаємо лисички в сковороду. Готуємо до випаровування рідини і 3-5 хвилин після.
Куряче філе нарізаємо на невеликі кубики.
Додаємо філе до лисичкам. Тепер піджарку можна посолити і поперчити.
Смажимо продукти до готовності, постійно перемішуючи.
Додаємо обсмажені цибулю, перемішуємо і знімаємо з вогню.
В окремій глибокій мисці збиваємо яйце.
До яйця додаємо сметану, а також сіль і перець за смаком. Збиваємо.
Вміст сковороди перекладаємо у форму, придатну для випікання.
Рівномірно заливаємо блюдо заправкою з яйця і сметани.
Сир натираємо на крупній тертці. Посипаємо їм наше блюдо і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Готовий жульєн дістаємо з духовки. Закуску можна прикрасити свіжою зеленню. Подавати до столу допустимо як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з сметаною