Ароматне абрикосове варення можна додавати випічку і просто їсти ложками. Цедра апельсина додасть приємну цитрусову нотку і зробить ваше ласощі оригінальним. Такий рецепт приготування легко стане вашим фірмовим блюдом.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Як приготувати абрикосове варення з цедрою апельсина? Спершу знімемо цедру з цитрусів. Для цього ретельно промиємо апельсини і перетрем їх на дрібну тертку. Перетираємо тільки красиву помаранчеву частину фрукта. Якщо є якісь нерівності і темні ділянки, то ми їх не чіпаємо.

Апельсини без шкірки, наріжемо часточками, видаливши плівку і кісточки.

З абрикосів виймаємо кісточки. Плоди ж кладемо каструлю. Додаємо до них цедру і м’якоть апельсина, засипаємо цукром. Тримаємо на маленькому вогні близько години і періодично помішуємо. Чим довше ви будете варити варення, тим воно густіше вийде.

Варення готове! Можна пробувати і розливати по стерилізованим банкам.

Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Королівське варення з абрикосів