Ароматне абрикосове варення можна додавати випічку і просто їсти ложками. Цедра апельсина додасть приємну цитрусову нотку і зробить ваше ласощі оригінальним. Такий рецепт приготування легко стане вашим фірмовим блюдом.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Як приготувати абрикосове варення з цедрою апельсина? Спершу знімемо цедру з цитрусів. Для цього ретельно промиємо апельсини і перетрем їх на дрібну тертку. Перетираємо тільки красиву помаранчеву частину фрукта. Якщо є якісь нерівності і темні ділянки, то ми їх не чіпаємо.
Апельсини без шкірки, наріжемо часточками, видаливши плівку і кісточки.
З абрикосів виймаємо кісточки. Плоди ж кладемо каструлю. Додаємо до них цедру і м’якоть апельсина, засипаємо цукром. Тримаємо на маленькому вогні близько години і періодично помішуємо. Чим довше ви будете варити варення, тим воно густіше вийде.
Варення готове! Можна пробувати і розливати по стерилізованим банкам.
Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Королівське варення з абрикосів