Аджика, приготована вдома, виходить особливо смачною і апетитною. Натуральна томатна паста, і соковиті шматочки перців просто тануть у роті. Вона стане відмінною заправкою для багатьох страв.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики з морквою, болгарським перцем. Всі овочі промиваємо і видаляємо черешки. Перці розрізаємо на половинки, вичищаємо насіння і перці ріжемо невеликими кубиками.
Цибулю і моркву очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, а перець ріжемо півкільцями.
Помідори подрібнюємо у блендері або прокручуємо через м’ясорубку, як вам зручніше.
Змішуємо цибулю, моркву і підсмажити їх на помірному вогні до м’якого стану. Потім додаємо до них перець і обсмажуємо ще 10 хв.
Додаємо томатну масу, подрібнений через прес часник, сіль, цукор і перець. Накриваємо кришкою і тушкуємо все 25 хв. Заливаємо оцет і тримаємо на вогні еще5 хв.
Розкладаємо аджику в стерилізовані банки і закатуємо. Залишаємо до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Аджика без хрону Аджика з морквою Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів, перцю і моркви Грузинська аджика Салат з помідорів, перцю і моркви