Апетитний бісквіт такий ніжний, що тане в роті, повітряний з кислинкою вишні, яка доповнює солодкий смак пирога. Бісквіт складається з великої кількості білків, що надає йому таку повітряну структуру.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Яєчний білок – 13 шт.
- Цукор-пісок – 275 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Вишня (без кісточок) – 150 гр.
- Для глазурі: –
- Цукрова пудра – 160 гр.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт з вишнею? В охолоджений білок всипте сіль і збивайте на невеликій швидкості міксера. Коли почне утворюватися піна з бульбашками, порціями всипайте цукор і ванілін. Збивайте білки до середніх пік.
Просійте половину борошна в білки і перемішати лопаткою не поспішаючи.
Потім просіяти решту борошна і знову перемішайте, піднімаючи тісто знизу нагору.
Свіжу ягоду промийте, видаліть кісточки, заморожену – розморозьте і злийте воду. Дно форми змастіть вершковим маслом і припудріть борошном, переверніть і вытрясите зайву. Покладіть у форму 1/3 тіста, зверху рівномірно викладіть половину вишні.
Половину від решти тіста розподіліть у формі і знову розкладіть по поверхні ягоди. Викладіть тісто і лопаткою розрівняйте поверхню.
Поставте форму в гарячу духовку і готуйте при 180 градусах 40-50 хвилин. Готовність перевірте, проткнувши зубочисткою (вона повинна бути сухою).
Дістаньте бісквіт з духовки, перевернути форму на тарілку і залиште так остигати. Через 20 хвилин можна прибирати форму. У сухий чаші змішайте цукрову пудру і воду і добре розмішайте до густої маси. Трохи прогрійте глазур 1 хвилину на вогні, помішуючи.
Полийте остиглий бісквіт зверху теплою глазур’ю і розкладіть вишню з м’ятою. Дайте їй застигнути і бісквіт готовий.
Приємного апетиту!
Бісквіт Ванільний бісквіт класичний Бісквіт