Джем з чорної смородини – приємне зимовий ласощі. А приготування за допомогою соковижималки зробить заготівлю ще більш ніжною і густий.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 450 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати джем з чорної смородини через соковижималку? Акуратно перебираємо ягоди, відірвавши всі хвостики. Потім промиваємо і відправляємо в соковижималку.
Якщо результат перемеленої смородини вас не влаштував, то можна додати трохи води і прокип’ятити суміш.
Після цього ягоди охолоджуємо, а потім ретельно перетираємо через сито. Отримуємо густий сік з м’якоттю. Шкурки від смородини можна викинути або використовувати для компоту.
Густий сік перелити в каструлю і засипаємо цукром. Доводимо до кипіння. Після тримаємо на вогні ще близько 20 хвилин до випаровування зайвої води. Постійно помішуємо джем.
Даємо ласощів охолонути і відправляємо в холодильник на добу до повного застигання. Потім можна пробувати. Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму