Перевага запікання гусака шматочками в рукаві – це швидкість приготування. Якщо тушка цілої птиці запікається не менше трьох годин, що в разделанном вигляді гусак в рукаві буде готовий вже максимум через півтора години. Для маринування будемо використовувати ароматну хмелі-сунелі, соєвий соус, мед і пікантний часник. М’ясо виходить м’яким, соковитим і насиченим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гусак – 1,5 – 2 кг
- Соєвий соус – 3 – 4 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Приправа для мяса – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати гусака шматочками запеченого в рукаві в духовці. Тушку гусака промиваємо, обсушуємо і розбираємо на шматки. Розміщуємо їх в глибоку миску.
Висипаємо на шматки птиці сіль і чорний мелений перець за смаком, додаємо хмелі-сунелі і приправу для шашлику.
Часник очищаємо і пропускаємо через прес, викладаємо отриману кашку. Слідом вливаємо соєвий соус і викладаємо рідкий мед.
перемішуємо Руками шматки, намагаючись спеції перемішати й рівномірно розподілити їх по всьому шматках птиці.
Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин для маринування.
На деко викладаємо рукав для запікання.
Поміщаємо в нього промариновані шматки гусака разом з прянощами.
Щільно зав’язуємо обидва краю рукава.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і встановлюємо в неї деко на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом одного-півтора годин. Шматки гусака повинні помітно зарум’янитися.
Готового гусака дістаємо з духовки, розкриваємо рукав, даючи пару вийти.
Перекладаємо шматки на сервірувальну тарілку і посипаємо свіжою січеною зеленню. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці шматочками Гусак в рукаві в духовці Гусак в соєвому соусі в духовці Гусак з медом в духовці Різдвяний гусак