Соковитий і ароматний гусак виходить в духовці з додаванням яблук і чорносливу. Така оригінальна страва прикрасить ваш святковий стіл і порадує гостей незабутнім смаком.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гусак – 3 кг
- Яблука – 1 кг
- Чорнослив – 200 гр.
- Сметана – 1 склянка
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 30 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гусака з яблуками і чорносливом запечений в духовці? Промиваємо гусака і обтираем паперовим рушником. Потім робимо глибокі надрізи на грудки. Це зробить готову страву більш соковитим.
Далі приготуємо соус. Для цього необхідно змішати сметану, сіль, мелений перець, подрібнені лаврове листя і зубчики часнику.
Ретельно обмазуємо соусом гусака.
Підготуємо чорнослив і яблука. Останні слід обмити і, при необхідності, розрізати на половинки.
Начиняємо гусака фруктами та сухофруктами.
Укладаємо продукт в рукав для випікання, зав’язуємо його.
Перекладаємо страву на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.
Після готовності гусака можна розділити на частини і подавати до столу разом з запеченими яблуками і чорносливом. Приємного апетиту!
Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Гусак цілком у духовці Гуска з чорносливом в духовці Гуска з чорносливом в рукаві в духовці Різдвяний гусак