Використання декількох видів м’яса – цілком поширена практика в приготуванні холодцю. Страва набуває насиченість і особливу м’ясну текстуру – іншими методами такого ефекту не досягти. Якщо ви ще не пробували так готувати холодець, настійно рекомендуємо не відкладати!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ноги – 2 шт.
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Курка – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з свинячих ніжок, рульки і курки в каструлі. Свинячі ніжки, рульку і курку ретельно промиваємо в проточній воді. Грубу шкіру свинячих частин зачищаємо ножем. Разрубаем інгредієнти на частини і укладаємо в каструлю.

Заливаємо водою так, щоб покрити шматки шаром в один сантиметр.

Доводимо до кипіння, видаляємо шумівкою піну і варимо на маленькому вогні чотири години.

Далі додаємо за смаком сіль, лаврове листя, горошини чорного перцю.

Моркву очищаємо, промиваємо і закладаємо в каструлю.

Ріпчасту цибулю чистимо, миємо, розрізаємо на половинки і відправляємо слідом за морквою. Продовжуємо варіння ще одну годину.

Після того, як м’ясо звариться, витягаємо ополоником всі шматки. Даємо м’яса охолонути, щоб не обпектися. Поділяємо на волокна, попутно видаляючи всі кістки, хрящі і зайву шкіру.

Бульйон проціджуємо. Морква зберігаємо і нарізаємо тонкими декоративними скибочками.

Часник очищаємо, подрібнюємо і розподіляємо на дні форм для холодцю.

Поверх викладаємо підготовлену м’ясну масу. Заливаємо бульйоном. Охолоджуємо і ставимо в холодильник

Орієнтовно через чотири-п’ять годин холодець застигне і стане щільним. Перед подачею з поверхні холодцю знімаємо жировий шар і прикрашаємо блюдо скибочками вареної моркви і гілочками зелені.

Приємного апетиту!

Холодець в каструлі Холодець з курки в каструлі Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки без желатину