Сире варення з агрусу і апельсина – це швидке ласощі без варіння. При такому холодному способі готування зберігаються всі вітаміни і користь заготовки. Ягоди агрусу обов’язково повинні бути стиглі, сорт можна брати будь.
Інгредієнти: на 1 л.
- Агрус – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування холодного варення з агрусу? Ягоди переберіть, обріжте хвостики, покладіть в холодну воду на 10 хвилин, щоб отмок все сміття. Промийте під проточною водою, викладіть на рушник і просушіть.
Апельсини вимийте під теплою водою з допомогою жорсткої губки, щоб змити всі пестициди і облийте окропом ще раз. Наріжте апельсини гуртками, а потім на 4 частини.
Агрус перемолите до однорідності на м’ясорубці або в блендері.
Слідом подрібніть апельсини і додайте до аґрусу. Засипте кашку цукром у співвідношенні 1:1 і розмішайте.
Дайте фруктово-ягідної масі постояти 1 годину.
Банки вимийте з содою і добре сполосніть гарячою водою. Просушіть в духовці при 120 градусах 10 хвилин. Варення розкладіть в охолоджений посуд і закрийте чистими сухими кришками.
Зберігайте варення в холоді. Їжте із задоволенням!
Агрус без варіння з цукром Агрус без варіння на зиму Агрус з апельсином на зиму Агрус на зиму Варення Варення з аґрусу блендером Варення з агрусу з апельсином на зиму Варення з агрусу на зиму