Кабачкова ікра – прекрасна закуска, яка ідеально поєднується з м’ясними стравами, різними гарнірами, крім цього таку ікру можна намазувати на бутерброди. Для того, щоб ваша заготівля вийшла максимально ніжною і соковитою, віддавайте перевагу молодим кабачків з тоненькою шкіркою. Завдяки рецептом, який представлений вашій увазі, ви зможете приготувати ніжну кабачкову закуску за невелику кількість часу, яка за смаком значно виграє у магазинної.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Томатна паста – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри без стерилізації? В першу чергу промиваємо кабачки, потім очищаємо їх від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Наступний крок – промиваємо морква, очищаємо його від шкірки і нарізаємо довільними шматочками. Очищаємо від лушпиння цибулину і нарізаємо таким же чином як морква.

Пропускаємо через м’ясорубку моркву з цибулею, а потім кабачки.

Отриману масу додаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо в неї рослинне масло. Після того, як маса закипить, тушкуємо овочі ще сорок хвилин. У процесі варіння не забувайте помішувати овочі.

Тим часом займемося підготовкою банок. Їх необхідно вимити з використанням харчової соди, гарненько змити, потім пастеризувати над парою протягом п’ятнадцяти хвилин. Що стосується кришок, то їх потрібно прокип’ятити протягом п’яти хвилин.

Готові овочі викладаємо в окрему ємність і подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре.

Потім в овочеве пюре додаємо томатну пасту, цукор, сіль і перець.

Знову відправляємо масу на вогонь і тушкуємо протягом двадцяти хвилин. Після цього додаємо туди пропущений через прес часник і оцет.

Залишилося кабачкову ікру розкласти в стерилізовані банки і закатати кришками.

Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Консервовані кабачки