Кабачкова ікра – прекрасна закуска, яка ідеально поєднується з м’ясними стравами, різними гарнірами, крім цього таку ікру можна намазувати на бутерброди. Для того, щоб ваша заготівля вийшла максимально ніжною і соковитою, віддавайте перевагу молодим кабачків з тоненькою шкіркою. Завдяки рецептом, який представлений вашій увазі, ви зможете приготувати ніжну кабачкову закуску за невелику кількість часу, яка за смаком значно виграє у магазинної.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Морква – 250 гр.
- Томатна паста – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри без стерилізації? В першу чергу промиваємо кабачки, потім очищаємо їх від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо кубиками середнього розміру.
Наступний крок – промиваємо морква, очищаємо його від шкірки і нарізаємо довільними шматочками. Очищаємо від лушпиння цибулину і нарізаємо таким же чином як морква.
Пропускаємо через м’ясорубку моркву з цибулею, а потім кабачки.
Отриману масу додаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо в неї рослинне масло. Після того, як маса закипить, тушкуємо овочі ще сорок хвилин. У процесі варіння не забувайте помішувати овочі.
Тим часом займемося підготовкою банок. Їх необхідно вимити з використанням харчової соди, гарненько змити, потім пастеризувати над парою протягом п’ятнадцяти хвилин. Що стосується кришок, то їх потрібно прокип’ятити протягом п’яти хвилин.
Готові овочі викладаємо в окрему ємність і подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре.
Потім в овочеве пюре додаємо томатну пасту, цукор, сіль і перець.
Знову відправляємо масу на вогонь і тушкуємо протягом двадцяти хвилин. Після цього додаємо туди пропущений через прес часник і оцет.
Залишилося кабачкову ікру розкласти в стерилізовані банки і закатати кришками.
Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Консервовані кабачки