Смачна ароматна закуска з кабачків має кремову структуру і володіє вершковими ніжними нотками. Можна намазати на хліб або подати до м’ясних і рибних страв, вона стане прекрасним доповненням до ваших страв.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки – 3,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло олію – 150 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру через м’ясорубку з майонезом. Вимийте Кабачки, зріжте шкірку і приберіть серцевину з насінням.

Очистіть цибулю і сполосніть під проточною водою.

Пропустіть підготовлені овочі через м’ясорубку, порізавши їх на більш дрібні частини.

Перекладіть овочеве пюре в каструлю і покладіть в заготовку майонез.

Покладіть томатну пасту і соняшникову олію в заготовку і розмішайте.

Поставте каструлю з заготівлею на середній вогонь і закип’ятити. Зробіть малий вогонь і тушкуйте ікру 1 годину.

Додайте сіль, перець, цукор, лаврушку і поваріть заготівлю протягом 1 години, помішуючи. В цей час вимийте і стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки.

Розподіліть гарячу закуску по тарі, видаливши лавровий лист. Переверніть банки і накрийте ковдрою на 6 годин.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Консервовані кабачки