Смачна ароматна закуска з кабачків має кремову структуру і володіє вершковими ніжними нотками. Можна намазати на хліб або подати до м’ясних і рибних страв, вона стане прекрасним доповненням до ваших страв.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 3,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Томатна паста – 250 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло олію – 150 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру через м’ясорубку з майонезом. Вимийте Кабачки, зріжте шкірку і приберіть серцевину з насінням.
Очистіть цибулю і сполосніть під проточною водою.
Пропустіть підготовлені овочі через м’ясорубку, порізавши їх на більш дрібні частини.
Перекладіть овочеве пюре в каструлю і покладіть в заготовку майонез.
Покладіть томатну пасту і соняшникову олію в заготовку і розмішайте.
Поставте каструлю з заготівлею на середній вогонь і закип’ятити. Зробіть малий вогонь і тушкуйте ікру 1 годину.
Додайте сіль, перець, цукор, лаврушку і поваріть заготівлю протягом 1 години, помішуючи. В цей час вимийте і стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки.
Розподіліть гарячу закуску по тарі, видаливши лавровий лист. Переверніть банки і накрийте ковдрою на 6 годин.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Консервовані кабачки