Кабачкова ікра з болгарським перцем – смачна і корисна закуска з яскравим ароматом, яка сподобається всім членам сім’ї. Завдяки тому, що в складі заготовки присутні різноманітні овочі, вона легко засвоюється організмом і чудово поєднується з великою кількістю м’ясних страв і гарнірів. Не можна не відзначити, що на приготування такої ікри вам не знадобиться дуже багато часу. Крім того, для цього зовсім не обов’язково володіти особливими кулінарними навичками.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Морква – 3 шт.
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вода – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з болгарським перцем легко! Кабачки для початку необхідно ретельно промити, очистити від шкірки і насіння, потім нарізати дрібним кубиком.
Тепер беремо каструлю з товстим дном, викладаємо в неї подрібнені кабачки, вливаємо невелику кількість води. Відправляємо каструлю на повільний вогонь.
Наступний крок – цибулю і моркву очищаємо від шкірки, потім нарізаємо в довільному порядку невеликими шматочками.
Подрібнену цибулю та моркву відправляємо на розігріту сковороду, политу олією і тушкуємо протягом декількох хвилин.
Обсмажену цибулю з морквою з’єднуємо з кабачками. Все ретельно перемішуємо.
Промиваємо помідори і болгарський перець. Помідори нарізаємо часточками, видаляючи з кожного плоду плодоніжку. Болгарський перець нарізаємо в довільному порядку, видаливши насіння з плодоніжкою і перегородки.
Наступний крок – шматочки помідорів і перцю викладаємо в каструлю до інших овочів. Все гарненько перемішавши, залишаємо тушкуватися вміст каструлі на середньому вогні протягом сорока хвилин.
По закінченні зазначеного часу в загальну масу додаємо цукор, сіль, пропущений через прес часник, а також чорний мелений перець.
Все знову перемішуємо, потім знімаємо каструлю з вогню. Потім овочеву масу необхідно подрібнити до однорідної консистенції за допомогою блендера. Потім овочеве пюре необхідно накрити кришкою і залишити на п’ятнадцять хвилин, щоб воно трохи потомилось.
Кабачкова ікра готова. Залишилося розкласти її в стерилізовані банки і закатати кришками.
Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з перцем Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму