Рекомендую приготувати апетитну кабачкову ікру з помідорами. Щоб приготувати смачну закуску, не потрібно великих зусиль. Процес приготування кабачкової ікри настільки простий, що з ним впорається навіть початківець кулінар. Така закуска подобається всім моїм родичам.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Кабачки – 1,4 кг
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 100 мл
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру з помідорами без обжарювання. Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте середнім за розміром кубиком.
Ретельно морква вимийте, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте дрібним кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
Помідори ретельно вимийте і помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку, видаліть плодоніжку, а потім наріжте дрібним кубиком. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Очищений часник дрібно нарубіть гострим ножем або пропустіть через прес.
В глибоку каструлю викладіть всі підготовлені інгредієнти, крім помідорів і часнику, налийте необхідну кількість рослинної олії, періодично помішуючи, варіть приблизно 30 хвилин. Потім додайте подрібнені помідори, всипте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і чорного меленого перцю. Добре перемішайте і готуйте під кришкою ще 1 годину.
За 5 хвилин до готовності додайте подрібнений часник і перемішайте. Добре вимийте і стерилізуйте банки в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками.
Переверніть банки з ікрою догори дном, залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім перемістіть його в темне прохолодне місце на зберігання. Готову кабачкову ікру з помідорами подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачки з помідорами в духовці Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві