Цей рецепт – справжня знахідка для господинь. Для святкового столу завжди вибирають найкращі страви, тому не можна пройти повз качка, запечена з яблуками, апельсинами і чорносливом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1,2 – 1,5 кг
- Яблука – 5 – 6 шт.
- Апельсин – 2 шт.
- Чорнослив – 80 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати качку з яблуками, апельсинами і чорносливом в духовці? Тушку ретельно помийте, обсушити паперовими рушниками і видаліть зайвий жир.
Яблука промийте, зріжте шкірку, видаліть насіння і наріжте часточками, половина яблук буде використана для начинки, інша – буде викладена поруч з качкою. Чорнослив і волоські горіхи дрібно наріжте. Часточки апельсина розрізати на 2-3 частини. Змішайте всі інгредієнти начинки в мисці.
Зовні тушку качки змастіть сіллю і меленим перцем, всередині натріть часником. Нафаршируйте качку підготовленою начинкою, черевце сколите зубочистками.
Птицю викладіть у форму для запікання грудкою вниз, спинку змастіть рослинною олією. Навколо качки покладіть часточки яблук, форму прикрийте фольгою.
Запікайте качку в духовці при 180 градусах 1,5-2 години. Кожні півгодини поливайте тушку соком, що виділився. Коли птах буде майже готова, полийте її соком одного апельсина. Запечену до рум’яної скоринки качку, фаршировану яблуками, апельсинами і чорносливом подавайте на великому блюді.
Приємного апетиту!
Качка з апельсинами в духовці Качка з чорносливом в духовці Качка з яблуками в духовці Качка цілком у духовці