Цей рецепт – справжня знахідка для господинь. Для святкового столу завжди вибирають найкращі страви, тому не можна пройти повз качка, запечена з яблуками, апельсинами і чорносливом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1,2 – 1,5 кг
  • Яблука – 5 – 6 шт.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Чорнослив – 80 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати качку з яблуками, апельсинами і чорносливом в духовці? Тушку ретельно помийте, обсушити паперовими рушниками і видаліть зайвий жир.

Яблука промийте, зріжте шкірку, видаліть насіння і наріжте часточками, половина яблук буде використана для начинки, інша – буде викладена поруч з качкою. Чорнослив і волоські горіхи дрібно наріжте. Часточки апельсина розрізати на 2-3 частини. Змішайте всі інгредієнти начинки в мисці.

Зовні тушку качки змастіть сіллю і меленим перцем, всередині натріть часником. Нафаршируйте качку підготовленою начинкою, черевце сколите зубочистками.

Птицю викладіть у форму для запікання грудкою вниз, спинку змастіть рослинною олією. Навколо качки покладіть часточки яблук, форму прикрийте фольгою.

Запікайте качку в духовці при 180 градусах 1,5-2 години. Кожні півгодини поливайте тушку соком, що виділився. Коли птах буде майже готова, полийте її соком одного апельсина. Запечену до рум’яної скоринки качку, фаршировану яблуками, апельсинами і чорносливом подавайте на великому блюді.

Приємного апетиту!

Качка з апельсинами в духовці Качка з чорносливом в духовці Качка з яблуками в духовці Качка цілком у духовці