Ніжний аромат малинового кексу навіть в саму холодну пору року буде нагадувати вам про теплі літні днинки. Для приготування цього десерту вам не потрібно великої кількості часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Малина – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кексу з малиною. У глибоку миску вбиваємо 3 яйця, додаємо туди цукор. Все ретельно збиваємо до утворення пені.

До отриманої суміші необхідно додати розтоплене вершкове масло. Знову все ретельно збиваємо.


Додаємо до загальної маси пшеничне борошно і розпушувач тіста. Все добре перемішуємо.


Беремо форму, попередньо змащену вершковим маслом, в якій будемо випікати наш кекс. Щоб тісто не прилипало, формочку можна обсипати борошном або манкою.



Далі потрібно вилити тісто у форму і розкласти поверх тіста малину. Відправляємо тісто в духовку на 40 хвилин. Випікати при температурі 180 градусів.


Тим часом займемося глазур’ю. Яєчний білок необхідно ретельно збити, з’єднавши з цукровою пудрою.


Готовий кекс змащуємо глазур’ю і прикрашаємо ягодами малини.

Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з ягодами