Цей рецепт – знахідка навіть для самих зайнятих господинь. Для його приготування не потрібно проводити години біля плити, а смачна випічка не змусить себе довго чекати. Більш того, потрібні для кексу інгредієнти завжди під рукою. Єдиний момент – варто їх трохи підготувати.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Ізюм – 100 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Ванілін – 1.5 гр.
- Розпушувач тіста – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Як приготувати кекс з родзинками на молоці? Добре промийте ізюм, використовуючи сито. Ретельно переберіть його, очищаючи від можливого сміття. Насипте родзинки в миску, залийте окропом і дайте час на размокание.
Родзинки повинен розмокнути і набрякнути. Це дозволить йому стати м’яким і підготовленим для випічки. Кекс з таким родзинками набуде більш ніжну текстуру.
Переходимо до решти інгредієнтів. У зручній посуді змішуємо яйце з цукром. Не забуваємо додати щіпку солі.
Все це змішуємо до досягнення однорідності.
Вершкове масло перед використанням слід розтопити на водяній бані. Покладіть його в миску, поставте на водяну баню і дочекайтеся, поки воно повністю розтопиться. Розтоплене вершкове масло не повинно бути гарячим, щоб при додаванні в загальну суміш не прихватилось яйце. Влийте у робочу посудину з яєчно-цукрової сумішшю молоко і розтоплене масло.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Змішайте в окремій мисці борошно з розпушувачем і ваніліном. Переходимо до замішування тіста. Для цього поступово і порційно всипаємо борошно в загальну масу. Перемішуйте тісто, досягаючи однорідності. У результаті тісто має вийти густим і липким.
Як тільки ізюм размочился, дістаємо його з води і просушуємо. Зробити це можна на паперовій рушник.
Вмішуємо просушений ізюм в тісто, все перемішуємо.
Для цієї випічки знадобиться розігріта до 200 градусів духовка. Відправляємо в форму для випічки отримане тісто. Після ставимо форму в духовку на 25 хвилин. Готовність кексу неможливо пропустити – він пропечеться і рум’яної стане скоринка.
Справа залишилася за малим – готовий кекс дістаємо з духовки, охолодити. Для зовнішньої естетики присипаємо кекс цукровою пудрою. Десерт готовий!
Приємного вам чаювання!
Ванільні кекси Кекси в духовці Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці