Розсипчастий, ароматний, ізюмний кекс «Столичний» – всі пам’ятають смак цього знаменитого ласощі з СРСР. Перед ним просто неможливо встояти. Так, процес приготування займає чимало часу (близько 2 годин), однак результат і щасливі очі домочадців того варті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 170 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Борошно пшеничне – 225 гр.
- Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 3 шт.
- Коньяк – 1,5 ст. л.
- Ізюм – 170 гр.
- Цукрова пудра – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати кекс з родзинками по ГОСТу? Підготувати все необхідне для приготування кексу інгредієнти.
Розм’якшене вершкове масло збивати 5 хвилин, потім додати цукор і збивати ще 10 хвилин до повного розчинення цукру.
Родзинки залити кип’ятком, залишити на деякий час. Потім до ізюму, з якого скла вода, додаємо кілька столових ложок борошна, перемішуємо.
До борошна додати сіль і розпушувач, перемішати все і просіяти.
В окремій мисці злегка збиваємо яйця, додаємо коньяк, перемішуємо. В масляно-цукрову суміш додати яєчно-коньячну, ретельно збити. У тісто поступово вмішати всю просіяне борошно, додати родзинки. Ще раз добре перемішати.
Форму для випікання промазати маслом, присипати борошном. Викласти тісто, розрівняти, акуратно зробити неглибокий надріз уздовж всього кексу.
Випікати кекс 100 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів. Готовий кекс вийняти з форми, дати трохи охолонути, при бажанні посипати цукровою пудрою і можна подавати до столу!
Кекси без молока Кекси в духовці Кекси з родзинками Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами