Кетчуп, приготовлений вдома зі слив, помідорів і кисло-солодких яблук, відрізняється збалансованим смаком і хорошою густотою. Це відмінна натуральна заміна купівельними соусів на основі помідорів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Яблука – 4 шт.
- Слива синя – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати кетчуп з помідорів, слив та яблук, помідори ретельно перебрати і помити. Порізати плоди на четвертинки і вичавити з них томатний сік через соковижималку.
Сливи помити і видалити кісточки.
З яблук зняти шкірку, вирізати серцевину.
Цибулю почистити від лушпиння.
Порізати всі компоненти шматочками і пропустити через м’ясорубку. Змішати з томатним пюре.
Всипати цукровий пісок і сіль. Добре перемішати і поставити на слабкий вогонь. Варити кетчуп під кришкою 1 годину, а також 1 годину без кришки.
наприкінці варіння всипати перець і додати оцет.
Прокип’ятити масу ще кілька хвилин і розлити по стерильним банкам, закатати.
Зберігати кетчуп в холодильнику, підвалі або льосі.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп чилі з помідорів Помідори з яблуками на зиму Сливи на зиму