Кетчуп – універсальний соус до будь-яких страв. Традиційний кетчуп готують із стиглих помідорів. Я пропоную приготувати гострий кетчуп з синіх слив, який чудово підійде до м’ясних страв і страв з птиці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Слива синя – 2 кг
  • Кінза – за смаком
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кетчупу з синіх слив? Сливи, болгарський перець, гострий перець і зелень кінзи вимийте і обсушіть. Сливи розрізати навпіл і вийміть кісточки, болгарський і гострий перець очистіть від серцевини і насіння. Часник очистіть від лушпиння. Продукти подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Подрібнені овочі викладіть в каструлю з товстим дном, додайте цукровий пісок і поварену сіль.

Додайте томатну пасту і чорний мелений перець. За допомогою заглибного блендера доведіть овочеву масу до однорідної консистенції. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть кетчуп приблизно 30 хвилин. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Кришки закип’ятіть в каструлі.

З допомогою ополоника акуратно розлийте гарячий кетчуп з синіх слив по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки з кетчупом переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Готовий кетчуп з синіх слив подавайте на стіл в якості пряного ароматного соусу. Такий кетчуп, безумовно, буде добре поєднуватися як з шашликом, так і з овочевими стравами. Обов’язково спробуйте приготувати і ви не залишитеся байдужими.

Приємного апетиту!

Кетчуп зі слив Сливи на зиму