Класичні ватрушки готуються з дріжджового тіста. Тісто добре піднімається, тому випічка виходить повітряної і ніжною. Для соковитої начинки змішується сир, сметана, цукор і яйце.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 3,5 – 4 ст.
- Для начинки: –
- Сир – 400 – 500 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Яєчний жовток (для змащування) – 1 шт.
- Молоко коров’яче (для змащування) – 1 ст. л.
- Ізюм – за бажанням
Процес приготування:
Готувати класичні ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці просто! У миску всипте дві склянки просіяного борошна, сухі дріжджі, яйця, цукор і сіль, перемішайте.
Потім влийте підігріте молоко і перемішайте інгредієнти ложкою.
Потім додайте розтоплене вершкове масло і борошно.
Вимісіть тісто руками і залишити його в теплому місці на 60 хвилин.
Щоб начинка була ніжною і однорідною, сир протріть через дрібне сито або збийте його блендером.
Додайте в сирну масу яйце, сметану і цукор.
Ізюм залийте на кілька хвилин окропом, потім вимийте і просушіть його.
сирну масу Змішайте з родзинками і начинка готова.
Добре обімніть тісто руками і розділіть на кілька рівних частин. З тіста сформуйте коржі і розкладіть їх на деку.
В коржиках зробіть невеликі поглиблення, в них покладіть начинку. Жовток збийте зі столовою ложкою молока, цією сумішшю змастіть заготовку.
Поставте деко з ватрушками в духовку, розігріту до 180 градусів.
Через 20-25 хвилин чудова випічка готова. Ватрушки трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Здобне тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове