Класичні ватрушки готуються з дріжджового тіста. Тісто добре піднімається, тому випічка виходить повітряної і ніжною. Для соковитої начинки змішується сир, сметана, цукор і яйце.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 3,5 – 4 ст.
  • Для начинки: –
  • Сир – 400 – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Яєчний жовток (для змащування) – 1 шт.
  • Молоко коров’яче (для змащування) – 1 ст. л.
  • Ізюм – за бажанням

Процес приготування:

Готувати класичні ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці просто! У миску всипте дві склянки просіяного борошна, сухі дріжджі, яйця, цукор і сіль, перемішайте.

Потім влийте підігріте молоко і перемішайте інгредієнти ложкою.

Потім додайте розтоплене вершкове масло і борошно.

Вимісіть тісто руками і залишити його в теплому місці на 60 хвилин.

Щоб начинка була ніжною і однорідною, сир протріть через дрібне сито або збийте його блендером.

Додайте в сирну масу яйце, сметану і цукор.

Ізюм залийте на кілька хвилин окропом, потім вимийте і просушіть його.

сирну масу Змішайте з родзинками і начинка готова.

Добре обімніть тісто руками і розділіть на кілька рівних частин. З тіста сформуйте коржі і розкладіть їх на деку.

В коржиках зробіть невеликі поглиблення, в них покладіть начинку. Жовток збийте зі столовою ложкою молока, цією сумішшю змастіть заготовку.

Поставте деко з ватрушками в духовку, розігріту до 180 градусів.

Через 20-25 хвилин чудова випічка готова. Ватрушки трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Здобне тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове