Багато господинь знають, що цитрусові прикрашають будь компот і надають йому приємний післясмак. Так і компот із червоної смородини з апельсином перетворюється і робить напій схожим на «Фанту», що дуже подобається дітям. Готуємо узвар, для надійності зберігання і, враховуючи, що його будуть пити діти, зі стерилізацією. Пропорцію смородини і цукру можна змінити по своєму смаку і приготувати напій не дуже солодким.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 400 гр.
- Апельсин – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Рецепт компоту з червоної смородини і апельсина на 3-літрову банку на зиму гранично простий! Чисту 3-літрову банку для компоту краще заздалегідь стерилізуйте над гарячою парою, буде надійніше.
Червону смородину спочатку ретельно переберіть, видаляючи пошкоджені плоди. Потім відокремте ягоди від гілочок і промийте на друшляку під проточною водою або у великій мисці, міняючи воду кілька разів.
Апельсин промийте зі щіточкою, щоб змити всю хімію з поверхні, потім витріть насухо серветкою. Половинку чистого апельсина наріжте на чверть колечка разом з цедрою.
У підготовлену банку пересипте промиту смородину і зверху покладіть шматочки апельсина.
В окремій каструлі зваріть сироп з розрахованої кількості води і цукру. Сироп прокип’ятіть декілька хвилин.
Гарячим сиропом залийте смородину з апельсином в банку і накрийте її кришкою. Велику каструлю для стерилізації, застеліть кухонним рушником і поставте в неї банку з компотом. Потім у каструлю налийте гарячу воду до рівня плічок банки або (при неглибокій каструлі) до половини банки.
На великому вогні доведіть воду в каструлі до кипіння і потім протягом 20 хвилин на маленькому вогні, стерилізуйте компот.
Після закінчення часу стерилізації, банку обережно дістаньте з каструлі і герметично закупорьте. Потім поставте її на кришку. Укутувати компот «шубою» не треба. Після повного охолодження компот із смородини з апельсином перенесіть на зберігання в будь темне місце.
Вдалих і смачних заготовок!