Малина є прекрасним натуральним підсолоджувачем. Однак для балансу, як не можна краще підійдуть груші з легкою кислинкою і приємною терпкістю. Таким чином, ми наповнили цей компот чарівними нотками цих двох компонентів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 350 – 400 гр.
- Малина – 250 – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з груш і малини на 3-х літрову банку на зиму, спочатку підготуємо всі інгредієнти, які знадобляться нам для приготування компоту. Груші дуже ретельно промиваємо і не дуже дрібно нарізаємо.
Малину, насамперед, перебираємо і тільки потім промиваємо. Щоб ягоди напевно були чистими і без черв’ячків, їх можна замочити у підсоленій воді.
У каструлю наливаємо необхідну кількість води і всипаємо цукор, все добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Як тільки сироп закипить, знімаємо його з вогню.
Паралельно з підготовкою інгредієнтів стерилізуємо попередньо промиті з содою банки. Їх можна відправляти в духовку, мікрохвильову піч або простерилізувати з використанням пари.
На дно банок викладаємо спочатку груші і тільки потім малину. Слідом за фруктами і ягодами вливаємо киплячий сироп і закатуємо кухонним ключем стерильними кришками.
Приємного вам апетиту!