Виноград зі сливами складаються в трилітрову банку. Фрукти засипають цукром, лимонною кислотою і все заливається окропом. Компот закочується кришками і залишають до повного остигання. Виходить дуже смачний і насичений напій.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград – 500 гр.
- Слива синя – 400 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 2 щіпки
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з винограду і слив без стерилізації на 3 літрову банку на зиму просто! Сливи разом з виноградом промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки стече вся зайва рідина.
Виноград знімаємо з гілки, а сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Скляні трилітрові банки добре вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо будь-яким зручним способом. Закладаємо в них виноград зі сливами і засипаємо все цукровим піском з лимонною кислотою.
Кип’ятимо воду і заливаємо окропом вміст банок. Далі закатуємо компот стерильними кришками.
Перевертаємо банки з напоєм догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на ніч. Через це час компот добре настоїться, і його можна буде прибирати на зберігання в темне, прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося прекрасним смаком.
Смачного!