Виноград заливається окропом і через 15 хвилин вся рідина переливається в каструлю. Туди додається цукор і ягоди заливаються сиропом. Компот закочується і залишають до повного остигання. Він виходить дуже смачним і насиченим.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Виноград Кишмиш – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 60 – 70 гр.
  • Вода – 850 – 900 мл.

Процес приготування:

Готувати компот з винограду Кишмиш в літрових банках на зиму легко! Виноград ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо його на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Знімаємо ягоди з гілки і прибираємо пошкоджені і гнилі.

Добре вимиваємо під гарячою водою з содою літрові банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Перекладаємо в них виноград так, щоб він займав приблизно 1/3 обсягу.

Кип’ятимо воду і акуратно заливаємо окропом ягоди, щоб скло не луснуло. Прикриваємо банку кришкою і даємо так постояти протягом 15 хвилин, щоб виноград прогрівся і вийшов відвар.

Через деякий час надягаємо на банку кришку з отворами і зливаємо всю рідину в каструлю. Додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо виноград отриманим цукровим сиропом, накриваємо банку стерильною кришкою і закатуємо. Далі перевертаємо догори дном, закутуємо в покривало або ковдру і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Потім відправляємо компот на зберігання в темне і прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний насичений напій. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду на 1 літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду