Королевська ватрушка з родзинками і сиром проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Сир та родзинки – це класичне поєднання, яке, мабуть, до смаку більшості любителів випічки і не тільки. Ватрушка з піщаної крихти з такою начинкою завжди виходить вдалою і смачною. Багатьох лякає крихта в якості основи такої ватрушки, так як фактично вона не тримає форму. Однак після випічки справа повністю змінюється. Охолоджена ватрушка відмінно ріжеться на порційні шматочки, а пісочний шар впевнено тримається як знизу, так і зверху.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок (для посипання) – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Сир – 400 гр.
- Цукор-пісок (для начинки) – 100 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Ізюм – 100 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати королівську ватрушку з родзинками і сиром? Готуємо продукти для приготування ватрушки. Родзинки промиваємо в теплій воді і висипаємо на рушник, щоб обсушити. Вершкове масло добре охолоджуємо в морозилці, щоб воно легко терлось на тертку.
Вершкове масло натираємо на крупній тертці в широку миску. Якщо воно все ж липне, обвалюємо шматок в борошні в процесі натирання.
До натертому маслу висипаємо цукровий пісок, щіпку солі і просіяне борошно. В окремій невеликій ємності гасимо оцтом соду і отриману кашку виливаємо поверх муки у миску.
Сухими руками змішуємо всі інгредієнти в мисці. Перетираємо масло з борошном і цукром, щоб сформувалася дрібна рівномірна крихта. До речі, це простіше робити, якщо в приміщенні прохолодно. У спекотній кухні масло швидше тане, і крихта формується великими пластівцями. Пісочна основа для ватрушки готова.
Для приготування сирної начинки краще брати саме жирний сир, так як він має більш ніжну консистенцію і вершковий смак. Поміщаємо продукт в миску. Додаємо яйця.
Далі додаємо цукровий пісок і ванільний цукор.
Міксером або заглибним блендером змішуємо і збиваємо всі інгредієнти. Повинна вийти повністю однорідна гладка маса, схожа на крем.
Додаємо до сирної маси підготовлений обсушенный родзинки і добре перемішуємо. Начинка готова.
Форму для випічки змащуємо тонким шаром рослинного масла і обсипаємо невеликим кількість борошна.
Висипаємо в підготовлену форму половину піщаної крихти. Вирівнюємо її по всій площі дна.
На отриману основу викладаємо сирну начинку. Робимо це акуратно, щоб не змістити шар крихт основи. Вирівнюємо.
На сирну начинку висипаємо половину крихти, рівномірно розподіляючи її по всьому пирога.
Ставимо сформовану ватрушку в розігріту до температури 180 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо орієнтовно тридцять п’ять-сорок хвилин. В залежності від конкретної духовки, а також від вологості сиру, час випічки може трохи відрізнятися. До кінця випічки ватрушка повинна помітно зарум’яниться. Дістаємо її з духовки і залишаємо до повного охолодження.
Остиглу випічку акуратно витягаємо з форми і розрізаємо на порційні шматочки. Пісочна основа досить добре ущільнена і не кришиться, а сирна начинка – досить пружна і при цьому ніжна.
Приємного апетиту!
Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром і маслом в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром