Простий рецепт недорогий сирною ватрушки. Продукти для її приготування можна знайти в будь-якому магазині. Щоб відтінити ніжний смак сирної начинки, зробимо соковиту прошарок з варення. Підходить будь-яке, не надто рідке, і бажано, щоб воно було з легкою кислинкою. Також додамо до сиру чорнослив. Цей крок необов’язковий, але він допоможе зробити ватрушку ще смачніше і соковитіше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир 9% – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Чорнослив – 150 гр.
- Варення – 1 склянка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати королівську ватрушку з сиром і варенням? Вершкове масло заздалегідь покласти в морозилку на півгодини, щоб воно захолола і стало твердим (не крижаним). Так буде простіше його подрібнити на тертці. Борошно просіваємо і висипаємо в широку миску. Додаємо ванілін, половину від зазначеної кількості цукрового піску і розпушувач, перемішуємо. Охолоджене вершкове масло натираємо на крупній тертці прямо в миску з борошном. Якщо масло прилипає за час натирання, занурюємо його в борошняну суміш. Перемішуємо всі разом і ретельно перетираємо сухими руками. Повинна вийти дрібна рівномірна крихта, не прилипающая до рук. Пісочна основа для ватрушки готова.
Готуємо сирну начинку. Для цього викладаємо сир в миску. Яйця поділяємо на жовтки і білки. Білки відразу кладемо в посуд для збивання, а жовтки викладаємо до сиру. Поверх висипаємо залишок цукрового піску і викладаємо сметану. Змішуємо сир з доданими компонентами ложкою або блендером. Якщо віддаєте перевагу більш гомогенну і ніжну сирну прошарок, краще використовувати блендер. Якщо любите виражену сирну структуру крупинками, заважайте ложкою.
Міксером на високій швидкості збиваємо білки в окремій посуді. Домагаємося отримання крутий стійкої піни, яка залишає піки за віночком. Отриману піну порціями вводимо в сирну масу, акуратно перемішуємо до однорідності.
Включаємо духовку розігріваємо її до 190 градусів. Готуємо форму для випічки. Добре змащуємо її маслом. Також можна застелити її промасленим пергаментом – це спростить завдання отримання вже готової ватрушки. Якщо форма силіконова, її можна не змащувати – ватрушка і так легко відійде. Висипаємо орієнтовно дві третини піщаної крихти в форму і рівномірно розподіляємо її по всьому дну. На шар крихти викладаємо з допомогою ложки варення, намагаючись зробити рівний шар.
Поверх варення акуратно ложкою викладаємо сирну масу, намагаючись рівномірно розподілити її так, щоб не змазати попередній шар. Поверх сирної маси викладаємо промиті і обсушені ягоди чорносливу в довільному порядку. Останній крок – висипаємо залишок крихти, формуючи рівний поверхневий шар.
Форму з ватрушкой ставимо вже в гарячу духовку. Випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин, поки не з’явиться рум’яна кірочка. Готову випічку дістаємо з духовки, даємо їй повністю охолонути. Обережно дістаємо ватрушку з форми і нарізаємо її на порції.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка Царська ватрушка з сиром