Курячі котлети – дуже смачне м’ясне блюдо, приготування якого не викличе труднощів навіть у молодої господині. Завдяки вдалому поєднання всіх інгредієнтів готову страву має правильну текстуру, виходить соковитим і ніжним. Використання панірувальних сухарів дозволяє приготувати хрусткі зовні котлети.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Житній хліб – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що потрібно для приготування курячих котлет в панірувальних сухарях? Чорний хліб поріжте невеликими брусочками, залийте молоком на 10 хвилин.

Очищений часник і ріпчасту цибулю разом з курячим філе і замоченим хлібом необхідно прокрутити через м’ясорубку. В отриманий однорідний фарш вбиваємо яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець.

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Далі необхідно сформувати котлети і обваляти їх у панірувальних сухарях. Формувати заготовки найкраще мокрими руками.

Прогріваємо сковороду разом з рослинним маслом. Потім починаємо смажити котлети. Приготування одного боку займе приблизно 7-10 хвилин.

Переверніть котлети і обсмажте до золотистої скоринки другу сторону.

Курячі котлети в панірувальних сухарях готові до вживання!

Приємного вам апетиту!

Котлети з курячого філе Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без яєць Курячі котлети на сковороді Соковиті котлети з курячого фаршу на сковороді