Курячі котлети – дуже смачне м’ясне блюдо, приготування якого не викличе труднощів навіть у молодої господині. Завдяки вдалому поєднання всіх інгредієнтів готову страву має правильну текстуру, виходить соковитим і ніжним. Використання панірувальних сухарів дозволяє приготувати хрусткі зовні котлети.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 600 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Житній хліб – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що потрібно для приготування курячих котлет в панірувальних сухарях? Чорний хліб поріжте невеликими брусочками, залийте молоком на 10 хвилин.
Очищений часник і ріпчасту цибулю разом з курячим філе і замоченим хлібом необхідно прокрутити через м’ясорубку. В отриманий однорідний фарш вбиваємо яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець.
Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Далі необхідно сформувати котлети і обваляти їх у панірувальних сухарях. Формувати заготовки найкраще мокрими руками.
Прогріваємо сковороду разом з рослинним маслом. Потім починаємо смажити котлети. Приготування одного боку займе приблизно 7-10 хвилин.
Переверніть котлети і обсмажте до золотистої скоринки другу сторону.
Курячі котлети в панірувальних сухарях готові до вживання!
Приємного вам апетиту!
Котлети з курячого філе Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без яєць Курячі котлети на сковороді Соковиті котлети з курячого фаршу на сковороді