Курячі котлети з сиром – відмінне блюдо, яке підходить для меню правильного харчування, а також дітям. При дотриманні пропорцій зміст сиру абсолютно не відчувається в готових котлетах. Щоб додати більше соковитості, аромату і кольору, пропонуємо використовувати також і овочі. Морква зробить котлети яскравіше, а капуста разрыхлит їх текстуру. Можна вважати, що з таким складом котлети містять в собі одночасно і гарнір! Це відмінне блюдо не тільки для легкого, ситного обіду, але і продуманий варіант для правильного перекусу протягом дня.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Капуста білокачанна (рання) – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати курячі котлети з сиром в духовці просто! Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його маленькими кубиками. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Висипаємо в нього нарізану цибулю і натерту моркву. При періодичному помішуванні обсмажуємо овочі до м’якості моркви. Для готовності моркви потрібно приблизно п’ятнадцять хвилин. Після закінчення зазначеного часу знімаємо сковороду з плити і даємо овочевий масі охолонути до кімнатної температури.

Куряче філе без шкіри обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо його невеликими шматками. За допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо шматочки курки в мелкоструктурный фарш.

В отриманий курячий фарш додаємо яйце, сир і обсмажені цибулю з морквою.

Настала черга капусти. Тут важливо зазначити, що капуста повинна бути ранніх сортів – ніжна і м’яка. Як варіант, можна використовувати і пекінську. Шаткуємо її тонко і добре розминаємо руками. Так волокна пом’якшаться і стануть набагато ніжніше. Додаємо підготовлену капусту до фаршу. Присмачую масу сіллю і чорним меленим перцем за смаком і добре вимішуємо руками або ложкою.

З приготовленої маси мокрими руками формуємо котлети. Важливо добре обкатати їх у долонях – так всі шматочки овочів і сиру поринуть всередину, а поверхня залишиться гладкою.

Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і кладемо в неї підготовлені котлети. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів і ставимо форму на середній рівень. Запікаємо котлети протягом тридцяти хвилин.

Готові котлети дістаємо з духовки. Подавати на стіл можна прямо у формі. В якості гарніру доречно сервірувати свіжі овочі, картопляне пюре і різні соуси.

Приємного апетиту!

Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без хліба Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в духовці Курячі котлети з морквою і цибулею ПП курячі котлети в духовці