Такі відбивні зручно підготувати заздалегідь. А приготований напівфабрикат можна запекти, при необхідності, коли завгодно і швидко отримати повноцінне гаряче блюдо. Соковиті відбивні з грибами і помідорами прикрасять будь-який святковий стіл, а з урахуванням легкого приготування точно сподобаються будь-якій господині.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гриби – 100 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Біле сухе вино – 30 мл
- Масло вершкове – 15 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт курячих відбивних з грибами і помідорами простий у приготуванні! Куряче філе обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо вздовж на дві частини. Повинні вийти пластини для майбутніх відбивних. Злегка відбиваємо курку качалкою або кухонним молоточком.
Отримані шматочки обсмажуємо на гарячій сковорідці з невеликою кількістю оливкової олії з обох сторін по одній хвилині.
Обсмажені відбивні витягуємо з сковороди. У цю ж сковорідку доливаємо трохи оливкової олії, кладемо шматочок вершкового масла.
Кладемо в розігріту суміш масел нарізані на півкільця ріпчасту цибулю. Помішуючи, смажимо цибулю на середній температурі до вираженого рум’янцю. Додаємо сіль, біле сухе вино і выпариваем рідина.
Гриби можна використовувати будь-які. Наприклад, попередньо відварені лісові гриби або печериці. Нарізаємо їх невеликими шматочками і додаємо до цибулі.
Продовжуємо смажити при постійному помішуванні протягом п’яти хвилин.
Сир натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. Змішуємо обидва компонента.
У змащену форму укладаємо курячі відбивні. На них викладаємо гриби з цибулею.
Помідор промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками.
Викладаємо на кожну відбивну кружечки помідора і посипаємо зверху тертим сиром з часником.
Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів.
Ставимо форму з підготовленими відбивними на середній рівень і запікаємо протягом семи-десяти хвилин, поки сир не розплавиться і злегка не зарум’яниться.
Готові відбивні дістаємо з духовки, викладаємо на порційні тарілки і посипаємо рубаною зеленню. Подавати рекомендується гарячими.
Приємного апетиту!
Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе з сиром в духовці Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці Курячі відбивні з картоплею в духовці Курячі відбивні з сиром і помідорами в духовці Курячі відбивні під шубою в духовці