За цим рецептом ви приготуєте класичну окрошку на кефірі з редисом. В неї додамо трохи вареної ковбаси і картоплі, але незважаючи на ці продукти окрошка буде низькокалорійної. Особливий пікантний смак їй нададуть розтерті жовтки з гірчицею.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Картопля – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Редис – 10 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Кефір – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на кефірі з редискою легко! Зваріть до готовності картоплю в мундирах і круто яйця, а потім їх остудіть. За цей час підготуйте всі інгредієнти для окрошки.
Жовтки зварених яєць відокремте від білків і покладіть в тарілку. Додайте до них сметану, гірчицю і за своїм смаком сіль і перець, а потім виделкою добре перетріть до однорідного стану і залиште на деякий час.
Білки яєць і відварну картоплю наріжте на маленькі кубики і перекладіть їх в посуд для окрошки.
Варену ковбасу гарного сорту або варено-копчену наріжте на такі ж шматочки, як і картоплю. Такими ж кубиками наріжте промиті огірок і редис.
Зелений лук і кріп промийте, дрібно наріжте і перетріть з невеликою кількістю солі.
Нарізані ковбасу, овочі та зелень перекладіть в посуд до інших продуктів.
Змішайте в окремому посуді кефір з водою. Їх співвідношення можете змінити по своєму смаку. У цю суміш перекладіть розтерті жовтки з гірчицею і добре перемішайте. Спробуйте заливку на смак і можете додати сіль.
Приготованою сумішшю залийте нарізані продукти і добре перемішайте.
Окрошку поставте на 1 годину в холодильник і потім можете подавати до обіду.
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі Окрошка з ковбасою класична Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на кефірі Окрошка на сметані