З безлічі варіантів різних холодників в даному рецепті вам пропонується приготувати її на курячому бульйоні. Бульйон для окрошки не повинен містити жиру. Його легко видалити із охолодженого бульйону. Така окрошка сподобається чоловікам.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий окорочок – 800 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Бульйон з курки – 1 л
  • Огірки – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати окрошку на курячому бульйоні? Підготуйте всі необхідні продукти для приготування окрошки.

Курячий окорочок промийте і зваріть до готовності. У курячий бульйон додайте за смаком сіль і приправу і варіть м’ясо протягом 30 хвилин.

Потім зварена стегенце дістаньте з бульйону і остудіть. Охолоджене м’ясо відокремте від кісток і наріжте на шматочки.

Бульйон процідіть на сито, остудіть і ретельно зніміть весь жир з його поверхні.

Курячі яйця зваріть круто, почистіть від шкаралупи і поріжте на кубики.

Картоплини промийте, відваріть в мундирах до готовності, потім остудіть, почистіть від шкірки і поріжте на невеликі кубики.

Промийте пір’я зеленої цибулі і гілочки кропу і дрібно їх нашаткуйте.

Свіжі огірки також наріжте на невеликі кубики.

В окремий посуд для супу покладіть всі нарізані продукти.

Покладіть до них вказане в рецепті кількість майонезу та сметани і добре перемішайте.

Потім залийте окрошку холодним курячим бульйоном, насипте лимонку і ще раз розмішайте.

Розлийте приготовану окрошку на бульйоні в порційні тарілки і можете подавати до столу з грінками з житнього хліба.

Приємного апетиту!

Окрошка без ковбаси Окрошка з лимонною кислотою Окрошка м'ясна Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична Окрошка на сметані Холодна окрошка