З безлічі варіантів різних холодників в даному рецепті вам пропонується приготувати її на курячому бульйоні. Бульйон для окрошки не повинен містити жиру. Його легко видалити із охолодженого бульйону. Така окрошка сподобається чоловікам.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий окорочок – 800 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Бульйон з курки – 1 л
- Огірки – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати окрошку на курячому бульйоні? Підготуйте всі необхідні продукти для приготування окрошки.
Курячий окорочок промийте і зваріть до готовності. У курячий бульйон додайте за смаком сіль і приправу і варіть м’ясо протягом 30 хвилин.
Потім зварена стегенце дістаньте з бульйону і остудіть. Охолоджене м’ясо відокремте від кісток і наріжте на шматочки.
Бульйон процідіть на сито, остудіть і ретельно зніміть весь жир з його поверхні.
Курячі яйця зваріть круто, почистіть від шкаралупи і поріжте на кубики.
Картоплини промийте, відваріть в мундирах до готовності, потім остудіть, почистіть від шкірки і поріжте на невеликі кубики.
Промийте пір’я зеленої цибулі і гілочки кропу і дрібно їх нашаткуйте.
Свіжі огірки також наріжте на невеликі кубики.
В окремий посуд для супу покладіть всі нарізані продукти.
Покладіть до них вказане в рецепті кількість майонезу та сметани і добре перемішайте.
Потім залийте окрошку холодним курячим бульйоном, насипте лимонку і ще раз розмішайте.
Розлийте приготовану окрошку на бульйоні в порційні тарілки і можете подавати до столу з грінками з житнього хліба.
Приємного апетиту!
Окрошка без ковбаси Окрошка з лимонною кислотою Окрошка м'ясна Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична Окрошка на сметані Холодна окрошка