Для окрошки краще використовувати не гірке пиво, на житньому солоді, так як воно має специфічну кислинку. Але, звичайно, можна пустити в хід будь-яке пиво за смаком, а потім і визначитися з відповідним видом цього напою. Набір для окрошки цілком стандартний, а от завдяки пиву смак виходить дуже цікавий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Пиво – 2 л
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Редис (молодий) – 200 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Картопля (варена) – 4 шт.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати окрошку на пиві? Готуємо продукти для приготування окрошки. Овочі очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Яйця варимо до твердого жовтка протягом 10-12 хвилин. Охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Ковбасу звільняємо від оболонки. Картопля варимо в мундирі, даємо охолонути і очищаємо від шкірки.
Ковбасу нарізаємо маленькими кубиками. Кладемо в широку миску.
Картопля також нарізаємо невеликими кубиками, додаємо до ковбасі.
Яйця подрібнюємо ножем довільними шматочками невеликого розміру, висипаємо в загальну миску.
У огірків зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти і ріжемо їх кубиками, співмірними з шматочками картоплі та ковбаси. Додаємо нарізані огірки до решти інгредієнтів в миску.
Редис аналогічно нарізаємо, кладемо з миску.
Пучок цибулі нарізаємо впоперек на дрібні шматочки, залишаємо окремо і додаємо в порційний посуд вже безпосередньо перед подачею. Якщо змішати цибулю заздалегідь з іншими продуктами, він втратить свіжість і хрусткі властивості, а також змінить свій аромат.
Всі компоненти, крім нарізаного зеленого цибулі, перемішуємо в мисці.
Викладаємо суміш інгредієнтів в порційні миски для подачі посипаємо зверху подрібненою цибулею.
Повільно, щоб не викликати піноутворення, заливаємо нарізку пивом.
Сметану для подачі краще вибирати високої жирності, для насиченості смаку.
Кладемо ложку сметани в кожну тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка классическая Окрошка м'ясна Окрошка на сметані