Раніше окрошку готували селяни. І не дивно: суп готується просто, знайомих інгредієнтів і при цьому виходить ситним та смачним. Природно, що рецепт з часом зазнав змін, і сьогодні окрошка на воді, оцті – страва вишуканої кухні, яке зберіг всі свої привабливі для будь-якої господині характеристики.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Вода – 2 л
- Картопля (відварена) – 4 – 5 шт.
- Яйце (варене) – 5 – 6 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Майонез або Сметана – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку на воді, оцті. Ковбасу нарізаємо кубиками, перекладаємо її в каструлю.
Яйця відварюємо до готовності, очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками, з’єднайте з ковбасою.
Огірки миємо, сушимо на паперовому рушнику. Потім натираємо їх на крупній тертці, відправляємо до інших інгредієнтів.
Картоплю відварюємо в мундирах до готовності. Очищаємо його, ріжемо кубиками, додаємо до майбутньої окрошку.
Зелень миємо, дрібно рубаємо. В окремій ємності товкачиком перетираємо подрібнену зелень з сіллю, щоб вона дала сік. Потім перекладаємо в каструлю.
Холодну кип’ячену воду вливаємо в каструлю, додаємо оцет. Все добре перемішуємо.
Готову окрошку на воді, оцті подавати за смаком з майонезом або сметаною. Приємного апетиту!
Окрошка без редиски Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на сметані і воді Холодна окрошка