Приготувати шніцель з курячої грудки можна і в духовці. Це дозволить уникнути процесу смаження зі стріляючим маслом. Крім того, готовий продукт вийде менш калорійним. Для додаткової соковитості рекомендуємо посипати шніцелі перед запіканням тертим сиром. Він розплавиться і сформує вологий шар на поверхні відбивних, але в той же час дасть і хорошу рум’яну скоринку. До речі, чим вище жирність твердого сиру, тим більш ніжну і вершкову скоринку він утворює.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 150 гр.
Процес приготування:
Курячу грудку звільняємо від шкіри, вирізаємо кістки, хрящі і зайві плівочки. Обсушуємо вийшло філе паперовим рушником. Розрізаємо грудки уздовж на тонкі пластини, намагаючись робити зріз рівним. Викладаємо м’ясо на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою для захисту від бризок і відбиваємо кухонним молотком з обох сторін. При отбивании бажано домогтися рівномірно обробленої поверхні – так готові шніцелі будуть мати привабливу форму. Після цього обсипаємо відбивні сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
В неглибокій мисці збовтуємо яйця виделкою або вінчиком в однорідну масу. Злегка присаливаем, щоб панировочная скоринка в готових шницелях не була прісною.
В іншу плоску тарілку висипаємо борошно. У третю – панірувальні сухарі. Кожну відбивну спочатку обвалюємо в борошні, потім повністю занурюємо в рідку яєчну масу, після чого обсипаємо панірувальними сухарями.
Деко для запікання змащуємо вершковим маслом. Це дасть додаткову ніжну вершкову нотку у смаку страви. Укладаємо на підготовлену поверхню запаніровані шніцелі.
Твердий сир натираємо на крупній тертці. Посипаємо кожен шніцель тертим сиром, намагаючись уникати потрапляння сирної стружки на деко, щоб вона не розплавилася і не підгоріла раніше часу.
Розігріваємо духовку до температури 210 градусів. Ставимо деко зі шніцелями на середній рівень уже гарячої духовки. Запікаємо протягом двадцяти хвилин орієнтовно. Як тільки поверхня шніцелів добре зарум’яниться, дістаємо їх.
Гарячі шніцелі перекладаємо з дека на блюдо і відразу подаємо до столу, поки вони максимально соковиті і ароматні. Таке блюдо відмінно поєднується зі свіжими овочами і картопляним пюре.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з курячої грудки Курячі котлети Курячі котлети в духовці Курячі котлети в паніровці Курячі котлети з борошном