Не всі люблять курячі грудки: їх складно приготувати так, щоб вони залишилися соковитими і ніжними. Найчастіше це примхлива м’ясо стає грубішою і сухим при готуванні. Щоб цього не сталося, важливо попередньо замаринувати філе, а також суворо дотримуватись час і температуру приготування. І, звичайно, грудки повинні бути молодими. Пропонуємо рецепт котлет з грудок, який не вимагає такого ретельного підходу, але дає дуже смачний результат. Навіть якщо грудки великі і немолоді, котлети все одно вийдуть соковитими і смачними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт рубаних котлет з курячих грудок з майонезом простий у приготуванні! Курячі грудки звільняємо від кісток, хрящів і шкіри. Обсушуємо їх за допомогою паперового рушника. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо.

Обсушені грудки нарізаємо гострим ножем на дрібні шматочки. Як варіант, можна філе пропустити через м’ясорубку з крупною решіткою. Це прискорить процес, але куряча маса вийде більш однорідною, а це дасть більш щільну текстуру готових котлетах. Нарубленное руками, куряче м’ясо залишиться більш структурним і котлети будуть складатися з дрібних соковитих шматочків.

Ріпчасту цибулю нарізаємо ножем на дуже дрібні кубики. Цибулю не тільки додасть соковитості курячої масі, але і промаринует грудки. Змішуємо в мисці нарубленное куряче м’ясо, подрібнений ріпчаста цибуля, сіль, чорний мелений перець, яйце, майонез і крохмаль. Вимішуємо масу з допомогою ложки – консистенція виходить досить рідка, нехарактерна для фаршу, а більше схожа на густе тісто для оладок. Залишаємо курячу масу промаринуватися, як мінімум, на годину. Можна приготувати такий фарш заздалегідь ввечері, а вранці продовжити готування.

На сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Столовою ложкою викладаємо курячий фарш у вигляді котлет бажаного розміру. Обсмажуємо на середньо-високій температурі за дві-три хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки

Подаємо котлети в гарячому вигляді. Для гарніру вдало підійде салат зі свіжих овочів, будь-які види круп, макарони, різні соуси. У холодному вигляді такі котлети чудово замінять ковбасу для бутерброда.

Приємного апетиту!

Курячі котлети Курячі котлети без цибулі Курячі котлети з майонезом Курячі котлети на сковороді Рублені котлети з курячих грудок Рублені котлети з курячої грудки з борошном