Січені котлети завжди виглядають дуже оригінально, це відмінний варіант страви на святковий стіл. По цьому рецепту ви зможете приготувати котлети з дуже вдалого поєднання продуктів як за смаком, так і користь для організму: курки та грибів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 0,5 кг
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Часник – 3 зуб.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Зелень – 2 – 3 гілки
- Яйце – 2 шт.
- Вершки – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати січені курячі котлети з грибами? Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і злегка обсмажте на соняшниковій олії.
Печериці промийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Додайте до цибулі гриби на сковороду і смажте, поки не випарується вся волога.
Потім додайте вершки, тушкуйте на невеликому вогні 7-9 хвилин.
Куряче філе обмийте і дрібно наріжте.
Часник очистіть і подрібніть будь-яким способом. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
У мисці змішайте м’ясо, засмажку з цибулі і грибів, зелень, часник, яйця, сіль і спеції. Потім додайте крохмаль і ще раз перемішайте. Фарш викладіть на 30 хвилин у холодильник.
Дістаньте фарш з холодильника і відразу приступайте до готування. Столовою ложкою викладайте фарш на розігріту олію і смажте з двох сторін на середньому вогні.
Готові котлети з курки з грибами промокніть від масла паперовими рушниками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курячі котлети Курячі котлети без хліба Курячі котлети без яєць Ніжні курячі котлети ПП січені котлети з курячої грудки Рублені котлети з курячої грудки з борошном