Соте з баклажанів з болгарським перцем, помідорами і морквою містить багато оцту, його не можна стерилізувати. Це дуже зручно. Закачування найкраще розкладати в підлогу-літрові банки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1,3 кг
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Морква – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Приступимо до приготування соте з баклажанів на зиму без стерилізації. Помити баклажани і разом з шкіркою порізати на кубики, всипати 1 ч. л. з верхом солі і ретельно перемішати. Залишити постояти на 1 годину, щоб баклажани випустили сік, з яким піде гіркоту. За цей час їх треба перемішувати 2-3 рази.

Моркву потерти на корейській тертці.

З перцю видалити насіння і порізати його соломкою.

Томати пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.

Часник потерти на дрібній тертці.

Підготувати банки і кришки, вимити, простерилізувати.

Баклажани віджати, покласти в каструлю. Додати моркву, часник, перець, нашатковану петрушку. Влити оцет, рослинне масло, покласти сіль і цукор. Перемішати і встановити на середній вогонь.

Після закипання гасити 50 хв., зрідка помішувати.

Кипляче соте розкласти по банках, закатати. Залишити під теплою ковдрою догори дном до повного рівномірного охолодження.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, томатів і перцю на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Соте з баклажанів на зиму