Соте з баклажанів з болгарським перцем, помідорами і морквою містить багато оцту, його не можна стерилізувати. Це дуже зручно. Закачування найкраще розкладати в підлогу-літрові банки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2 кг
- Помідори свіжі – 1,3 кг
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 кг
- Часник – 200 гр.
- Масло рослинне – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Морква – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Приступимо до приготування соте з баклажанів на зиму без стерилізації. Помити баклажани і разом з шкіркою порізати на кубики, всипати 1 ч. л. з верхом солі і ретельно перемішати. Залишити постояти на 1 годину, щоб баклажани випустили сік, з яким піде гіркоту. За цей час їх треба перемішувати 2-3 рази.
Моркву потерти на корейській тертці.
З перцю видалити насіння і порізати його соломкою.
Томати пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
Часник потерти на дрібній тертці.
Підготувати банки і кришки, вимити, простерилізувати.
Баклажани віджати, покласти в каструлю. Додати моркву, часник, перець, нашатковану петрушку. Влити оцет, рослинне масло, покласти сіль і цукор. Перемішати і встановити на середній вогонь.
Після закипання гасити 50 хв., зрідка помішувати.
Кипляче соте розкласти по банках, закатати. Залишити під теплою ковдрою догори дном до повного рівномірного охолодження.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, томатів і перцю на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Соте з баклажанів на зиму