Варення з абрикосів люблять всі. Щільні половинки фруктів можна використовувати для прикраси домашніх десертів. Для того, щоб фрукти зберегли свою форму їх варять в три підходи.
Інгредієнти: на 2 л.
- Абрикоси – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Як почати готувати варення з абрикосів половинками? Помийте абрикоси, залиште їх висихати на рушник, потім розріжте фрукти навпіл і видаліть кісточки.
В каструлю всипте цукор, додайте до нього 2 склянки води і зваріть солодкий сироп на повільному вогні. Після закипання додайте до нього фрукти. Кип’ятіть абрикоси в сиропі 1 хвилину, потім дайте їм настоятися 8-12 годин.
Акуратно злийте з абрикосів сироп, доведіть його до кипіння і знову залийте їм фрукти, проваріть 2-3 хвилини і залиште на 8-12 годин. При появі пінки, зніміть її.
повторіть Процедуру ще раз, в цьому випадку варіть фрукти до готовності, варення розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Абрикоси в сиропі на зиму Абрикоси в сиропі часточками без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Королівське варення з абрикосів