Густий і ароматний джем або конфітюр з абрикосів приготувати простіше, ніж варення. Його не треба кілька разів варити і охолоджувати і густоту можна зробити по своєму смаку, збільшивши час варіння. Абрикоси підходять будь, адже перестиглі добре розварюються, а менш зрілі можна подрібнити до або після варіння, тільки не повинно бути гнилих примірників і кісточка повинна легко відділятися. Готуємо цей десерт, з волоськими горіхами, тому абрикоси залишаємо половинками.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Абрикоси – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Волоський горіх – 50 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів з волоськими горіхами? Відміряйте потрібну кількість інгредієнтів для приготування джему, так як в рецепті вони наведені для 0,5 л десерту. Промийте і обсушіть серветкою абрикоси. Очищені волоські горіхи підсушіть на сковороді або в духовці до хрусткого стану.
Потім у абрикосів видалити кісточки, розрізати плоди на шматочки і перекладіть в посуд для варіння варення.
До абрикосам насипте розраховане кількість цукру і для зменшення нудотно солодощі та збереження яскравого кольору, додайте лимонну кислоту.
Абрикоси з цукром на невеликому вогні доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Зніміть пінку з поверхні. За бажанням, можете подрібнити абрикоси заглибним блендером.
Потім насипте до джему волоські горіхи. Їх можете подрібнити невеликими шматочками. Вогонь вимкніть і дайте джему настоятися протягом 40 хвилин в холодному місці, щоб горіхи просочилися цукровим сиропом.
Після закінчення цього часу, варіть джем на середньому вогні протягом 30-60 хвилин до потрібної консистенції, періодично його, помішуючи дерев’яною ложкою. При варінні частина рідини випарується, що також зробить джем густішим.
Коли джем дійде до потрібної вам густоти, розкладіть його по сухим стерильним баночках і відразу герметично закупорьте. Варення з абрикосів з волоськими горіхами готовий. Він добре зберігається і при домашньої температурі.
Вдалих і смачних заготовок!