Сливове варення володіє приємною кислинкою. Ласощі завжди виходить густим і ароматним. Спробуйте нескладний рецепт приготування з дрібних плодів з кісточками.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя (дрібна) – 1,5 кг
- Вода – 400 мл
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з дрібних злив з кісточками? Вибираємо для варення тільки дрібні і тверді сливи. М’які плоди не беремо, інакше з них вивалятися кісточки. Після ретельного розбору, промиваємо сливу і даємо їй просохнути.
Варимо сироп з цукру і води. Доводимо до кипіння і продовжуємо тримати на вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
Сливу заливаємо сиропом і залишаємо, поки повністю не охолоне.
Через деякий час проварюємо плоди в сиропі. Доводимо до кипіння рівно три рази.
Варення з дрібних злив з кісточкою готово. Можна розливати в банки.
Варення Варення з слив Варення з слив п'ятихвилинка Сливи на зиму