Варення вийде не зовсім густим, однак п’ятихвилинка – самий щадний спосіб для варіння, зберігає в варення вітаміни. Приготування варення не займає багато часу, а результат виходить шикарним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці п’ятихвилинка на зиму просто! Ягоди полуниці перебрати, відсортувати пошкоджені і переспілі. Добре полуницю промити в декількох водах, а потім прибрати плодоніжки.

Перекласти ягоди в глибоку каструлю, пересипати цукром. Дати постояти близько півгодини, за цей час виступить сік.

Помити і простерилізувати банки, кришки прокип’ятити. Поставити каструлю з ягодами на слабкий вогонь, іноді помішуючи. Коли з’являється піна, її обов’язково знімати ложкою.

Прокип’ятити полуницю 5 хв, потім влити сік лимона.

Розлити варення гарячим по банках, закатати кришками або герметично закрутити. Перевернути закачування догори дном і утеплити.

Дочекатися повного охолодження. Прибрати на зберігання в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму