Варення вийде не зовсім густим, однак п’ятихвилинка – самий щадний спосіб для варіння, зберігає в варення вітаміни. Приготування варення не займає багато часу, а результат виходить шикарним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці п’ятихвилинка на зиму просто! Ягоди полуниці перебрати, відсортувати пошкоджені і переспілі. Добре полуницю промити в декількох водах, а потім прибрати плодоніжки.
Перекласти ягоди в глибоку каструлю, пересипати цукром. Дати постояти близько півгодини, за цей час виступить сік.
Помити і простерилізувати банки, кришки прокип’ятити. Поставити каструлю з ягодами на слабкий вогонь, іноді помішуючи. Коли з’являється піна, її обов’язково знімати ложкою.
Прокип’ятити полуницю 5 хв, потім влити сік лимона.
Розлити варення гарячим по банках, закатати кришками або герметично закрутити. Перевернути закачування догори дном і утеплити.
Дочекатися повного охолодження. Прибрати на зберігання в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму