Спочатку робиться основа з пісочного тіста, у яку викладається нарізана полуниця. Далі все заливається масою з сметани, цукру, борошна, яєць, ванільного цукру і запікається протягом 30-50 хвилин.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Полуниця – 500 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати ватрушку з полуницею та сметаною? В підходящу ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і злегка збиваємо його з цукром.
Далі додаємо сметану і ще раз збиваємо.
Борошно з розпушувачем просіваємо через сито і порціями додаємо до маслу, збиваючи, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
Збираємо отриману масу в шар і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.
Готуємо начинку. В зручну ємність відправляємо сметану, цукор, два яйця, пшеничне борошно і ванільний цукор. Перемішуємо все з допомогою віночка до отримання однорідної маси.
Полуницю ретельно миємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо на невеликі шматочки.
Беремо форму діаметром 22 см і викладаємо в неї тісто. Рівномірно розподіляємо його і робимо невисокі бортики.
Викладаємо нарізану полуницю.
Заливаємо готової сметанною масою і стукаємо формою по столу, щоб начинка рівномірно розподілилася. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо ватрушку протягом 30-50 хвилин.
Даємо їй повністю охолонути, не виймаючи з форми. Далі розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Ватрушка