Готувати відбивні корисніше в духовці. А відбивні з курячого філе в духовці ще й виходять дуже соковитими, але і з улюбленої усіма скоринкою. При цьому не потрібно стояти у сковороди під час приготування, а потім відмивати плиту від олійних бризок.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 1 кг
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – для посипання
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – для посипання
  • Сіль – за смаком
  • Часник сушений – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати відбивні з курячого філе в духовці просто! Помити курятину, обсушити паперовим рушником і порізати кожен шматок філе на 3 горизонтальні частини. Відбити м’ясо кухонним молотком з обох сторін, попередньо накривши целофановим мішком або харчовою плівкою. Це не дозволить шматочків м’яса розлітатися по стінах. Скласти відбиті шматочки філе в миску. Додати сіль, сік лимона, приправи, гранульований часник, чорний перець. Все перемішати, щоб кожна відбивна покрилася сумішшю прянощів і соку. Накрити миску плівкою або кришкою і дати постояти на столі 25-30 хв

На деко застелити фольгою, поверх неї пергамент. Пергамент промазати рослинним маслом. Кожен шматок м’яса покласти з обох сторін в борошно, потім у сирі яйця, розбиті в миску і збовтані виделкою з молоком і сіллю. Потім вмочити філе вже в панірувальні сухарі. Наостанок знову помакать відбивні в яєчну суміш.

Викласти м’ясо на деко щільно один до одного. Духовку розігріти до 200 градусів і запікати відбивні приблизно 20 хв

Потім перевернути кожен шматок філе і допекти ще 10 хв.

Відбивні готові, коли м’ясо всередині з рожевого стане білим.

Подавати відбивні з картопляним пюре, овочевим салатом або відварним рисом.

Приємного апетиту!

Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці