Пропоную приготувати вологий важкий паска. Процес приготування простий, але часу доведеться витратити досить. Випічка виходить ніжною і соковитою, і просто тане в роті.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 – 700 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Ваніль – за смаком
  • Ізюм – 300 гр.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Сіль – на кінчику ножа

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вологого важкого паски? Підготуйте необхідні продукти для ароматної паски.

Молоко влийте в сотейник і злегка підігрійте на невеликому вогні.

В невелику миску вилийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі дріжджі і столову ложку цукрового піску.

Просійте 250 грамів пшеничного борошна вищого сорту. Добре перемішайте.

Накрийте рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15-25 хвилин в теплому місці.

За цей час опара збільшиться в кілька разів.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця і додайте цукровий пісок. Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком.

Акуратно вийміть насіння з палички ванілі.

В опару акуратно введіть збиту яєчну масу.

Додайте насіння ванілі і ретельно перемішайте.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте, щоб воно стало кімнатної температури. В отриману масу додайте розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте.

Потім введіть сметану і ще раз перемішайте.

Решту пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно вимісити тісто. Якщо будете замішувати тісто руками, то змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла. Тісто липке і буде прилипати до рук.

Замішане тісто викладіть в ємність і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Ємність помістіть в тепле місце.

Тісто добре підніметься, на це знадобиться від 30 хвилин до години.

Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки. Добре з’єднайте його з тестом, краще всього родзинки присипати борошном, так він добре втрутиться в тісто. Накрийте тісто і дайте ще раз піднятися.

Здобне тісто підніметься приблизно через 30 хвилин і добре збільшиться в обсягах.

Підготуйте форми, в яких будете випікати паски. Змастіть форми невеликою кількістю рослинного масла. Тісто розділіть і акуратно укладіть у форму, заповнивши 1/3 частину форми.

Накрийте кухонним рушником і дайте тісту підійти. Заздалегідь розігрійте духовку до 170 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 40 хвилин.

Дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою. Готові паски остудіть на решітці. Тим часом приготуйте глазур. Я використовую традиційну білкову глазур. Остиглі паски глазур’ю і прикрасьте елементами декору. І можна пробувати.

Приємного апетиту!

Великодні паски на молоці Великодні паски на сметані паска з родзинками класичний Паски з начинкою великодні паску класичний Смачні великодні паски Соковиті паски на Великдень Тісто для пасок