Пропоную приготувати вологий важкий паска. Процес приготування простий, але часу доведеться витратити досить. Випічка виходить ніжною і соковитою, і просто тане в роті.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 600 – 700 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Ваніль – за смаком
- Ізюм – 300 гр.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Сіль – на кінчику ножа
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вологого важкого паски? Підготуйте необхідні продукти для ароматної паски.
Молоко влийте в сотейник і злегка підігрійте на невеликому вогні.
В невелику миску вилийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі дріжджі і столову ложку цукрового піску.
Просійте 250 грамів пшеничного борошна вищого сорту. Добре перемішайте.
Накрийте рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15-25 хвилин в теплому місці.
За цей час опара збільшиться в кілька разів.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця і додайте цукровий пісок. Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком.
Акуратно вийміть насіння з палички ванілі.
В опару акуратно введіть збиту яєчну масу.
Додайте насіння ванілі і ретельно перемішайте.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте, щоб воно стало кімнатної температури. В отриману масу додайте розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте.
Потім введіть сметану і ще раз перемішайте.
Решту пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно вимісити тісто. Якщо будете замішувати тісто руками, то змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла. Тісто липке і буде прилипати до рук.
Замішане тісто викладіть в ємність і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Ємність помістіть в тепле місце.
Тісто добре підніметься, на це знадобиться від 30 хвилин до години.
Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки. Добре з’єднайте його з тестом, краще всього родзинки присипати борошном, так він добре втрутиться в тісто. Накрийте тісто і дайте ще раз піднятися.
Здобне тісто підніметься приблизно через 30 хвилин і добре збільшиться в обсягах.
Підготуйте форми, в яких будете випікати паски. Змастіть форми невеликою кількістю рослинного масла. Тісто розділіть і акуратно укладіть у форму, заповнивши 1/3 частину форми.
Накрийте кухонним рушником і дайте тісту підійти. Заздалегідь розігрійте духовку до 170 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 40 хвилин.
Дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою. Готові паски остудіть на решітці. Тим часом приготуйте глазур. Я використовую традиційну білкову глазур. Остиглі паски глазур’ю і прикрасьте елементами декору. І можна пробувати.
Приємного апетиту!
Великодні паски на молоці Великодні паски на сметані паска з родзинками класичний Паски з начинкою великодні паску класичний Смачні великодні паски Соковиті паски на Великдень Тісто для пасок