Приготування жульєна з курки з грибами не відніме у вас великої кількості часу, так як всі інгредієнти не вимагають тривалої термічної обробки. Куряче філе, гриби і цибулю по черзі обсмажуємо в невеликій кількості олії, потім з’єднуємо всі інгредієнти в сковороді, тушкуємо їх до сметано-молочному соусі. Потім жульєн посипаємо сиром і даємо кілька хвилин потомитися під кришкою. Готовий жульєн посипаємо зеленню і подаємо до столу!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Куряче філе – 400 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Зелень – 4 – 5 гілок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування жульєна на молоці з куркою і грибами на сковорідці? Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм 5-10 хвилин обсохнути від води.
Потім нарізаємо їх тонкими скибочками.
Викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до повного випаровування рідини.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.
Викладаємо в сковороду до грибів і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, викладаємо на обробну дошку, нарізаємо довільними шматочками і обсмажуємо до готовності на середньому вогні.
В сковороді з’єднуємо гриби, цибулю, обсмажене куряче філе, додаємо борошно, сіль і перець, перемішуємо, тонкою цівкою вводимо молоко і викладаємо сметану.
Всі ингредиенты добре перемішуємо і на середньому вогні доводимо соус до густої консистенції.
Посипаємо натертим на дрібній тертці сиром, закриваємо кришкою і залишаємо на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився.
Готовий жульєн знімаємо з вогню, посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою Жульєн з печериць Жульєн з сметаною Жульєн класичний